ANNA O – Matthew Blake

Fiction Connection Crime

Număr pagini 528

Anul apariției 2024

Ceea ce părea a fi procesul rezolvării unei crime, ce consta în eforturile unui psiholog criminalist de a rezolva acest caz și de a trimite vinovatul la judecata, a rezultat a fi de fapt planul unei răzbunări.

Sunt îngrozită de acest lucru întunecat ce doarme in mine

Cartea este împărțita in 5 părți,acțiunea începând cu un an înainte .

Dr Benedict Prince primește un telefon in plină noapte, telefon ce îl anunță sa se prezinte de urgenta la clinica Abația- clinica somnului.

Acolo este pus în tema de catre profesoara Virgina Bloom și directorul adjunct al Ministerului justiției, că Anna Ogilvy va fi transferată la această clinica in vederea încercării trezirii ei pentru a putea fi judecată .

Dr Prince este cel ce poate reuși să facă acest lucru,sa o trezească pe Anna după 4 ani in care a rămas adormita, după ce a ucis, în som, doi prieteni.

El a scris un articol ce descrie un cadru nou în vederea înțelegerii condițiilor psihosomatice , mai ales cele legate de infracțiunile comise în somn, valabil și în cazul sindromului resemnarii.

Suntem vreunii dintre noi conștienți de ceea ce facem in timp ce dormim? Putem fi trași la răspundere din punct de vedere legal? Când se termină starea de conștiență și preia somnul controlul?

Ben reușește să o trezească pe Anna cu ajutorul teoriei lui ce se bazează pe folosirea unor stimuli culturali, amintiri dintr-o perioadă fericita a vieții pacientului.

A fost nevoie sa ii redea putina speranța, pentru că pacienții suferinzi de sindromul resenmarii s-au confruntat cu o situație în care speranța a lipsit.

Paralela cu jurnalul Anei, dar și însemnările Lolei/ Harriet asistenta ce a avut grija de Anna timp de patru ani, ne dau peste cap indiciile către vinovatul crimelor.

Pentru că Anna, o jurnalistă tanara de 25 de ani, a încercat să descoperă legătura între Bloom, Medeea, Sally Turner și Monstrul din Stockwell și a ajuns la Pacientul X / Maraton, acest lucru a perturbat puțin planul răzbunării.

Tot ce și-a dorit Clara, a fost ca cea care a semnat ordinul de tortura pt Sally, sa sufere așa cum suferise și ea odată. A vrut ca Emily sa afle cum e sa vezi pe cineva drag sa fie chinuit. Asa că s-a infiltrat în viața fiicei lui Emily, Anna și cu ajutorul primei iubiri, Harriet, a reușit să se răzbune.

Ben a fost victima colaterală, nu a vrut să scape de el, dar cu ajutorul Annei, acum stă liniștită că nu îi va fi luată fetița.

Anna scrie o carte pe jumătate roman, pe jumătate autobiografie , o facțiune : *Anna O: O poveste adevărată.”

Iar Frumoasa Adormita îl părăsește pe Prințul ei și pleacă spre un regat îndepărtat.

Si n-a mai fost văzută niciodată.

AO Londra,New York, Port Maria.”

Când Clara a devenit mamă de fata, a realizat că nu își dorește să se despartă de ea. KitKat a făcut-o să realizeze că nu ar vrea sa rămână fetița ei fără mama, așa cum s-a întâmplat și în cazul ei.

Un thriller ce are un final neașteptat, ce reda planul unei răzbunări puse bine la punct, chiar daca pe parcurs a întâmpinat anumite obstacole.

Mi-am dorit să o citesc și mă bucur că am avut ocazia, mulțumesc https://www.edituratrei.ro/

Am devorat-o in două zile, nu îmi venea să o las din mana, m-a ținut în suspans, mereu realizând că ideile făcute între timp, sunt date peste cap de noi indicii.

2 răspunsuri la „ANNA O – Matthew Blake”

  1. E a doua recenzie a zilei de azi despre această super carte! Deci trebuie să o comand, e exact genul meu de lectură!

    Apreciază

    1. Avatarul lui pasiunecudragblog
      pasiunecudragblog

      Și pe mine m-au impresionat. Merita! O sa îți placa!

      Apreciază

Lasă un comentariu

Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe